Column van de lijsttrekker: #1 ‘De proefballonnetjes van Theo’

      Reacties uitgeschakeld voor Column van de lijsttrekker: #1 ‘De proefballonnetjes van Theo’

De VVD, één van de gevestigde coalitiepartijen, haalt de afgelopen weken alles uit de kast om de zwevende kiezers binnen te halen. Het ei van Columbus op het gebied van arbeidsmigranten werd gepresenteerd en nu afgelopen weekend werd de ‘vervanger’ van het openbaar vervoer gepresenteerd, het MobiPunt. Een oplossing van deelauto’s waarmee we natuurlijk nooit de problemen rondom het openbaar vervoer op kunnen lossen. Of wordt het volgende voorstel dat schoolgaande kinderen vanaf 13 jaar een rijbewijs mogen halen? Allemaal eenvoudige, goedkope en doorprikbare verkiezingsretoriek die na de verkiezingen, zoals gebruikelijk, weer de kast in gaan om er over vier jaar weer uit te komen.

Het lijkt een ultieme poging om alles wat wethouder Theo Meskers in de afgelopen vier jaar  fout heeft gedaan te verbloemen. Lijsttrekker Meskers zorgt nu opeens voor de verandering in Hollands Kroon. Persoonlijk houd ik mijn hart vast als het aankomt op de financiële onderbouwing van al deze zaken. Dit is niet het sterke punt van Theo! Dat heeft hij in de vorige raadsperiode als wethouder met de financiën in zijn portefeuille ruimschoots bewezen.

Met de financiële reserves bijna geheel opgedroogd is het tijd om een pas op de plaats te maken. En aandacht te besteden aan de zaken die voor de inwoners echt belangrijk zijn. Ik stel voor dat we eerst eens gaan kijken hoe we iets van de chaos in Hollands Kroon gaan herstellen. Laten we ervoor zorgen dat we een gemeente worden met een bestuur dat de inwoners en ondernemers serieus neemt. Dat lijkt mij effectiever dan proefballonnetjes op te laten. Hollands Kroon is duidelijk gebaat bij een andere koers.

Als leidraad voor die andere koers hebben we – als Onafhankelijk Hollands Kroon – een 10-puntenplan gepresenteerd voorzien van een korte toelichting. Tien harde punten die geen wisselgeld zijn bij mogelijke komende coalitieonderhandelingen. Lees ze hier eens na en oordeel zelf. Als u net als ons een andere koers wilt varen, stem dan Lijst 10 Onafhankelijk Hollands Kroon en sla met onze kandidaten een andere weg in.