Column van de lijsttrekker: #2 ‘Lachen met Jip en zijn senioren’

      Reacties uitgeschakeld voor Column van de lijsttrekker: #2 ‘Lachen met Jip en zijn senioren’

Soms is lokale politiek best vermakelijk. Toen ik laatst op Facebook keek en de volgende foto van Senioren Hollands Kroon voorbij zag komen kon ik een kleine glimlach niet onderdrukken. En dat kwam niet direct door het lachende gezicht van lijsttrekker Jip Pancras, maar meer om de tekst die er boven staat. ‘SHK gaat de komende 4 jaar luisteren wat de inwoners belangrijk vinden’.

Deze tekst uit de mond van de fractievoorzitter van de grootste partij binnen de gemeente Hollands Kroon klinkt toch wel een beetje lachwekkend….. vindt u ook niet? Als we ons bedenken dat:
–  Senioren Hollands Kroon de vorige verkiezingen werd verkozen tot de grootste partij
–  De grootste partij de coalitieonderhandelingen uitvoert
–  De grootste partij daardoor het meeste in de melk heeft te brokkelen

‘Om de jongere doelgroep iets meer aan te spreken hebben we wat extra smiley’s toegevoegd aan de Facebook post’

Dan is de zin ‘SHK gaat de komende 4 jaar luisteren wat de inwoners belangrijk vinden’ Op zijn minst curieus te noemen. Dit impliceert dat het in de afgelopen 4 jaar op dat punt niet helemaal goed is gegaan. Of helemaal niet?! En dat vond ik nou wel leuk om daar mijn gedachten eens over te laten gaan.

Met welke gedachte heeft SHK deze tekst geschreven. Hebben ze geëvalueerd hoe ze het de afgelopen 4 jaar hebben gedaan. Denken ze dan bijvoorbeeld nog terug aan de wekenlange demonstraties van de FNV Zorg voor het gemeentehuis? Wordt Jip nog regelmatig zwetend wakker als hij denkt aan het zorgvraagstuk en de invulling daarvan door hun wethouder Mary van Gent? En wellicht specifiek het moment dat toch bleek dat het anders moest worden geregeld qua thuiszorg en huishoudelijke hulp na een rechtszaak? Of zou Jip soms met schaamte op de bank voor zich uit zitten te staren en denken aan de verkiezingsbeloftes aan de ouderen die hij niet na heeft kunnen komen? Zomaar een paar vragen die door mijn hoofd spoken als lijsttrekker van een andere politieke partij.

Maar gelukkig wordt ik nooit zwaarmoedig als ik naar de leuke vlogs van de senioren kijk – zelfs al is het niet mijn partij – het is wel vermakelijk. En ook het feit dat ik op de verkiezingsposter las dat de partij Senioren Hollands Kroon zich gaat richten op de jeugd heeft er voor gezorgd dat ik weer een half uur glimlachend door het huis heb gewandeld. Met de gemiddelde leeftijd binnen de partij komt kunnen we stellen dat opa en oma ook politiek voor de kleinkinderen zullen zorgen. Kortom een leuke partij die Senioren Hollands Kroon. Ik heb er in ieder geval best om kunnen lachen.