Bestuurlijke uitwisseling met Texel

      Reacties uitgeschakeld voor Bestuurlijke uitwisseling met Texel

TEXEL – De gemeente Hollands Kroon werkt samen met de gemeentes Den Helder, Schagen en Texel in de Regionale Raad Noordkop. Om de kennismaking tussen de gemeenteraads- en collegeleden te bevorderen wordt er jaarlijks een uitje georganiseerd door één van de vier gemeenten. Deze keer was Texel aan de beurt. De gehele fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon was van de partij,

Het interessante programma begon met een lunch op het vliegveld. Daarna brachten we een bezoek aan de binnendijkse kokkelteelt van Van Rijsselberghe. Een proefopstelling waar onderzoek wordt gedaan naar het binnengaats kweken van kokkels.

Verder werd er een bezoek gebracht aan de vuurtoren, die door de liefhebbers ook kon worden beklommen. In Cocksdorp werd een staaltje burgerparticipatie gepresenteerd. Een uniek kunstwerk van beton wat het waterbeheer van Texel weergeeft.

Tot slot brachten we een bezoek aan een drijvend zonnepark. Zonnepanelen die, in dit geval, op een waterbuffer dreven zorgen voor de stroomvoorziening van geheel Cocksdorp. Circa 700 huishoudens. Texel mag omdat het een aardkundig monument is geen windmolens plaatsen dus is de investering in zonne-energie een logisch gevolg. Een mooie techniek met veel potentie.