Bijeenkomst over de energietransitie met o.a. Diederik Samsom

      Reacties uitgeschakeld voor Bijeenkomst over de energietransitie met o.a. Diederik Samsom

Foto: Wikipedia

MIDDENMEER – Op zaterdag 9 maart organiseert de gemeenteraad een bijeenkomst over de energietransitie. Dit gebeurt van 13:00 tot 17:00 uur in de Meerhoeve aan de Cultuurweg 4 in Middenmeer. Inwoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Nederland -en ook Hollands Kroon- staat een ingrijpende wijziging te wachten in onze energiehuishouding. Dat is het gevolg van internationale klimaatafspraken, die in 2015 in Parijs zijn gemaakt en waarvoor ook ons land heeft getekend. Zo dienen we in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te hebben verminderd. De energietransitie is een feit. Bijna dagelijks worden we ermee geconfronteerd. Er leven allerlei vragen die soms nog niet te beantwoorden zijn. Op 9 maart neemt Diederik Samsom ons mee in de energietransitie en wat we kunnen verwachten.

Via afval-en energiebedrijf HVC adviseert Diederik Samsom gemeenten over de energietransitie. Hij is sinds 2017 verbonden aan HVC. Samsom is ook de voorzitter van de sectortafel Gebouwde Omgeving in het Nationaal Klimaatakkoord. Daar leidt hij de onderhandelingen over onder andere de verduurzaming van woningen.

Naast Diederik Samsom hebben we drie inspirerende sprekers over mogelijke maatregelen voor de energietransitie en wat er zelf ondernomen kan worden. Daarnaast gaan raadsleden graag met inwoners in gesprek over ideeën en misschien ook zorgen die er zijn rondom dit onderwerp. Het programma voor de middag ziet er als volgt uit:

  • 13:00 – 13:30     Inloop met koffie en thee
  • 13:30 – 13:40     Opening door Raadslid (en voorzitter van de werkgroep energietransitie) Peter Fekkes
  • 13:40 – 14:20     Dagvoorzitter Rian van Dam gaat met de aanwezigen in gesprek over de doelen van de dag
  • 14:20 – 14:30     Wethouder Theo Meskers over de kaders van de energietransitie in Hollands Kroon
  • 14:30 – 15:00     Pitches
  • 15:00 – 16:00     Informatiemarkt en borrel
  • 16:00 – 16:30     Diederik Samsom
  • 16:30 – 17:00     Panel discussie onder begeleiding van Rian van Dam