OHK stemt niet in met extra subsidie RTV Noordkop

      Reacties uitgeschakeld voor OHK stemt niet in met extra subsidie RTV Noordkop

HOLLANDS KROON – In de raadsvergadering van afgelopen donderdag moest er een besluit worden genomen over de toekenning van extra subsidies aan RTV Noordkop. Het standpunt van de fractie van OHK week af ten aanzien van de meeste andere partijen. Onze fractie is van mening dat je gemeenschapsgeld verantwoord moet investeren. De extra subsidie aan RTV Noordkop is voor onze fractie een risico. De omroep is sinds haar eerste zendvergunning in 2013 er niet in geslaagd om een gezonde basis te creëren voor haar activiteiten. Op 22 februari 2018, bij de verlenging van de zendvergunning, had de omroep 40 medewerkers. Nu bleek daar bij actualisatie van de cijfers nog maar de helft van over te zijn. Kortom een hoop twijfels over de haalbaarheid van een goed functionerende omroep in Hollands Kroon. En door het afwegen van alle voors en tegens heeft de fractie besloten niet in te stemmen met het voorstel van het college. De meerderheid van de raad deed dit wel.

In de Wieringer Courant van 28 mei zijn onze twijfels goed verwoord.