Hans

Ik ben Hans Geel, woon al mijn hele leven, vanaf 1944, in Barsingerhorn. Ben getrouwd met Elly, wij hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen. In mijn werkzame leven heb ik 5 jaar, onderbroken door 18 maanden dienstplicht, op een kantoor gewerkt en daarna ben ik 25 jaar zelfstandig melkboer, SRV man, met een winkelwagen geweest. Nadat ik gestopt ben met mijn bedrijf heb ik ongeveer 10 jaar bij toeleveringsbedrijven voor autogarages gewerkt.

Tussendoor heb ik 15 jaar voor Algemeen Belang in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Niedorp gezeten, dus het is mij niet vreemd hoe de gemeentelijke organisatie in elkaar steekt en ik wil mijn ervaring inzetten voor de komende raadsperiode.

Er spelen een paar zaken die naar mijn mening niet hadden mogen gebeuren:

  • 2015 Een deel van onze oudere inwoners raken hun huishoudelijke hulp kwijt of deze werd onaanvaardbaar ingekrompen. De centrale raad van beroep (rechter) heeft deze maatregel terecht terug gedraaid. De meerderheid van de raad, de coalitiepartijen zaten er bij en deden niets. Tot op heden is er geen openbaar excuus aangeboden aan deze doelgroep.
  • De onaanvaardbare overschrijding op kosten van verbouw gemeentehuizen. De zittende raad heeft zijn controleren taak onvoldoende uitgevoerd.
  • De zelfsturende structuur van de ambtelijke organisatie heeft aangetoond dat ook daarin niet  de goede keuzes gemaakt hebben. Het heeft zelfs 2 ervaren hoofd ambtenaren de kop gekost.

Ik stel mij beschikbaar omdat ik meen dat het team dat wij hebben in staat zal zijn om op een strakke gedegen wijze de financiële controle op het college uit te voeren.  Een ander belangrijk punt is de uitvoering van het accommodatiebeleid. Ik zeg op voorhand, wij accepteren geen sluiting van zwembaden, subsidieer sporthallen en andere sportaccommodaties.

Als ik in de raad kom zal ik mij in het bijzonder bezighouden met de noden van de burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de voormalige gemeente Niedorp en Wieringerwaard.  Het is aan U aan wie U de komende raadsperiode de portemonnee toevertrouwd.